Wijn van de week

december 2, 2020by Geoffrey

Ahrweiler Spätburgunder, Fiebrich

Zo’n bevlogenheid kan je eigenlijk niet omschrijven

Michael Fiebrich had afgelopen week de moeite genomen om zijn wijnen hoogstpersoonlijk vanuit de Ahr naar Middelburg te brengen. En ja dan raak je natuurlijk met een glaasje wijn, op anderhalve meter wel even in gesprek met elkaar. Maar wat een waanzinnige visie en doorzettingsvermogen heeft die man.

Focus

Zelf sta ik ondertussen ook al een tijd tussen de flessen en dan krijg je een bepaalde smaak, een bepaald inzicht, waarom de ene wijn interessanter is dan de vorige. Al lang voordat ik afzwaaide als sommelier, ver voordat de natuurwijn-hype ontstond. Kreeg ik de overtuiging dat als je als wijnmaker de focus legt op het werk in de wijngaard en zorgt voor perfect rijp en schoon fruit, dat het wijn maken zelf wel eens iets eenvoudiger en succesvoller kon zijn.
Ondertussen is mijn gevoel al meerdere malen bevestigd maar twijfel zou altijd blijven bestaan, tot afgelopen weekend.

Ongelofelijke aandacht voor de natuur

Na een paar glazen, wat gebrekkig Duits mijnerzijds had Michael me vermoedens totaal bevestigd. Hij werkt zo zuiver, zo voorzichtig, alles met de hand, stuk voor stuk. Met zo’n ongelofelijke aandacht voor de natuur, de omgeving en zijn druiven. Waanzinnig en dat proef je gelijk terug.

Nu in het glas nog de 2017 omdat deze echt te goedkoop is voor de kwaliteit die je krijgt en ik er gelukkig nog een paar van heb. De nieuwe jaargangen zijn prijs/kwaliteit beter in balans, Michael moet met zijn anderhalve hectare toch ook zijn brood verdienen. Wat een waanzinnige wijn is dit, in de neus lekker gronderig, jong rood fruit, gekonfijte bramen, vanille en laurier. Spannend zuur in de mond, een geweldige balans, een heerlijke diepgang, een waanzinnige afdronk en een doordrinkbaarheid van …hik!

Het alternatief voor rode Bourgogne?

Het zou ook zo maar eens een spannende combinatie kunnen zijn bij hert.
‘I heard it trough the grapevine’ Restaurant Mezger gaat take-away doen? Hert als hoofdgerecht? Of licht gekoeld bij kreeft met vadouvan?

Het is alweer bijna december de nieuwe wijnbox komt eraan, nu de laatste week dat u de wijnbox november nog kunt bestellen.